Scones van kokosmeel

Je kunt wel eens een geheel ander verwachtingspatroon hebben van je baksel. Zo had ik dit met mijn eierkoeken. Het zag eruit als een eierkoek...en hier bleef het dan ook bij. Ze waren droog...te droog...en uit nood heb ik toen wat zelfgemaakte jam erop gedaan. Er kwam een beeld naar boven...een herinnering aan Zuid-Engeland...jaren geleden een rondreis gemaakt...samen met mijn man. Ik zag ons weer zitten aan een High Tea...en toen...toen wist ik wat ik aan het recept moest aanpassen. Niet alleen het recept maar ook de vorm. Veel ingredienten eruit en héél veel nieuwe erin. En zo is één van mijn favorieten geboren; Scones!
Voor 6 stuks
Ingrediënten
- 50 gram kokosmeel
- 50 gram kokosolie of roomboter - gesmolten
- 4 eieren
- 20 gram rozijnen
- 20 gram krenten
- 1 eetlepel citroensap + rasp van 1/2 citroen
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/4 theelepel zout - keltisch of himalaya
- 1/4 theelepel bicarbonaat of baksoda
Bereiding
- Begin gelijk de kokosolie of roomboter te smelten voordat je het overige gaat wegen
- Meng als eerste de natte ingrediënten; eieren, kokosolie, citroensap en het rasp van de 1/2 citroen
- Vervolgens voeg je het meel, kaneel, zout en bicarbonaat toe
- Meng alles door elkaar
- Als laatste de rozijnen en krenten , even snel door het beslag roeren
- Laat het vervolgens ongeveer 15 minuten staan, zodat het kokosmeel het vocht kan opnemen.
- Verwarm de oven voor op 180 graden (kleine oven) en 200 graden (grote oven) ( Ik pas bij elk recept de temperatuur aan, standaard trek ik altijd 10% eraf )
- Bedek je bakplaat met een vel bakpapier
- Maak nu met een grote lepel of ijslepel bolletjes van het beslag
- Bak ze in ongeveer 18 minuten gaar en lichtbruin
- Laat ze afkoelen en serveer gelijk of bewaar ze in een luchtdichte doos

Variatie
- Heerlijk met wat zelf gemaakte jam erop en/of kwark
- Ook zalig met zelf gemaakte amandelboter zie recept > Amandelboter
- Ook te gebruiken als ontbijt
Aan dit recept zit een verhaaltje verbonden. Wil je dat graag lezen ga dan naar:
Kokosmeel
- Zit vol eiwitten en vezels
- Bevat laurinezuur, een vetzuur dat het immuunsysteem ondersteunt
- Door het hoge vezelgehalte wordt kokosmeel langzaam opgenomen in het bloed
- Bevat veel mangaan, zorgt voor aanmaak van botten en kraakbeen
- Geen gluten
TIP!
Kokosmeel is vezelrijk en neemt daardoor veel vocht op.
In baksels moet je dus meer vocht en eieren toevoegen.
Bijsluiter
Deze scones pas perfect bij mijn BB-methode, zit namelijk vol met het mineraal/sporenelement borium, koper en mangaan.
Borium zorgt voor een goede conditie van je botweefsel. Koper zorgt voor bot-en weefselopbouw en helpt tegen pigmentvlekken. Mangaan zorgt voor aanmaak van botten en kraakbeen. Een te kort geeft een ontstoken huid.
Contact
www.devoedingsapotheek.nl
0651988266 of 0206401708