Hemelse aardbeien-chocobrokken *

Ingrediënten
- 125 gram kokosolie
- 3 eetlepels honing
- 3 eetlepels cacaopoeder
- 1 theelepel vanillaextract - of vanillearoma
- 200 gram havermoutkoekjes - bv Lu Time out granenbiscuits - fijngemalen
- 50 gram geraspte kokos
- 75 gram gedroogde aardbeien - grof gesneden
- 75 gram pure chocolade - fijngehakt
- bakblik of vorm - ca 15 x 25 cm
- vel bakpapier
Bereiding
- Bekleed de bakvorm met bakpapier
- Smelt de olie in een steelpan op laag vuur, voeg de honing en het vanillaextract toe en roer goed door.
- Roer de cacaopoeder door het botermengsel en meng dit goed
- Doe in een grote kom de fijngemalen granenbiscuits, geraspte kokos, de gesneden gedroogde aardbeien en de 25 gram grof gehakt chocolade. Meng dit door elkaar.
- Giet nu het botermengsel over het koekjesmengsel en roer dit goed door.
- Verdeel het beslag over de bakvorm. Druk dit goed aan met bv de bollekant van een lepel.
- Smelt 50 gram pure chocolade in een hittebestendig kom boven een pan met kokend water. ( au bain marie) Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt.
- Besprenkel de koek in de bakvorm met de gesmolten chocolade.
- Zet de vorm min. 1 uur in de koelkast. Haal de koek uit de vorm en snijd in ca. 20 brokken.
Variatie - Hemelse Aardbeien Choco-Kokos Bonbon
- 6. Verdeel het beslag in bonbon vormpjes
- 8. Strooi de bovenkant met geraspte kokos
PS * Dit recept komt uit het blad gezond Eten van Januari 2014 ( chocolade-kokosrepen ). Ik heb echter het recept aangepast. Origineel: halfvolle boter ipv kokosolie - 75 gram rozijnen ipv gedroogde aardbeien - 75 gram pure chocolade alleen als topping ipv 25 gram in de brokken en 50 gram als topping - vanillearoma ipv vanillaextract - havermoutkoekjes kon ik niet vinden dus vandaar granenbiscuits. (zit wel percentage havermout in)
Je kunt de brokken ca 3 dagen bewaren in een luchtdichte trommel. Of doe zoals ik, bewaar ze in de koelkast, dan blijven ze langer houdbaar.
Contact
www.devoedingsapotheek.nl
0651988266 of 0206401708