Healthy bar ( raw )

 
 
 

 

Voor  6 tot 8 repen

Ingrediënten

  • 125 gram gedroogde vijgen
  • 125 gram dadels
  • 40 gram geraspte kokos
  • 25 gram hazelnoten
  • 25 gram amandelen
  • 10 gram zonnebloempitten - licht geroosterd
  • 1 theelepel hazelnootolie
  • rechthoekige vorm
 

Bereiding

  1. Meng de vijgen met de dadels in b.v. een keukenmachine tot een dikke pasta.
  2. Voeg de grof gehakte noten, kokos, zonnebloempitten en hazelnootolie toe en meng het nog even kort.
  3. Het is het lekkerste als de noten niet helemaal fijngemalen zijn. ( ik hak de noten het liefst met de hand )
  4. Bekleed een rechthoekige vorm met bakpapier en verdeel het mengsel over de vorm.
  5. Druk goed aan en laat het geheel minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  6. Je kunt eventueel nog wat extra geraspte kokos erboven uit strooien.
  7. Snijd de plak in 6 of 8 gelijke repen en bewaar de repen in de koelkast.

Variatie

  • Varieer ook eens met gedroogde abrikozen/dadels of gedroogde pruimen/dadels. 
  • Voeg gedroogde cranberry's ( zie foto's ), blauwe bessen, rozijnen en/of krenten er aan toe.
  • Voeg ook eens pompoenpitten er aan toe.
  • Bovenstaande reepjes zijn verpakt in ouderwets snoeppapier (ouwel) en een reep gehalveerd tot 'bonbon' 

TIP!

Leuk om op zondagochtend met de kinderen te maken.

 

Aan dit recept zit een verhaaltje verbonden. Wil je dat graag lezen ga dan naar:

ciscaeetgezond.nl/food-blog/eerste-probeersel/

 

 

Bijsluiter

Deze reep pas perfect bij mijn BB Methode, zit namelijk vol met het mineraal/sporenelement borium, mangaan. silicium en zink. Borium zorgt voor een goede conditie van je botweefsel. Mangaan zorgt voor aanmaak van botten en kraakbeen. Een te kort geeft een ontstoken huid. Silicium is een bouwsteen voor je huid, haar, botten, bindweefsel en nagels. Een tekort geeft vooral 'gebochelde' nagels. Tevens smeert silicium je pezen en slijmbeurzen. Zink gaat veroudering en degeneratie (achteruitgang) tegen. Een te kort geeft huiduitslag. Mangaan en zink versterken elkaar.

TIP!

De natuurlijke suikers van zowel de dadels als de vijgen geven je energie. De noten en pitten zorgen voor een verzadigd gevoel door de aanwezigheid van eiwitten. De dadels, vijgen en geraspte kokos zijn rijk aan vezels. Geen tijd voor een ontbijt. Dit tussendoortje is een goed alternatief voor o.a. je havermoutpap of boekweitpannenkoek, en neem er dan gerust twee. Zorg dat je een voorraad van deze repen in huis hebt. Ook handig om mee te nemen tijdens een fietstocht.

Contact

www.devoedingsapotheek.nl 0651988266 of 0206401708