Hazelnoottaart *

 
 
 
 
 
Nodig: 
1 springvorm van 22 cm doorsnede of 
1 kleine springvorm van 12 cm doorsnede ( gebruik dan 1/3 van onderstaand recept )
 
Ingrediënten
  • 250 gram hazelnootmeel of hazelnoten* vermalen in de keukenmachine
  • 80 gram kokosolie of koude roomboter
  • 150 gram kokosbloesemsuiker
  • 8 eetlepels cacao
  • 3 eieren
  • 250 gram gekookte bietjes - geraspt
  • 2 eetlepels vanille extract
  • 1/2 theelepel himalayazout of zeezout
* TIP! Voordeel van zelf malen is dat je het meel wat groffer kunt houden zodat er nog kleine stukjes hazelnoot in zit. Voor een krachtige smaak de hazelnoten bakken in de koekepan ( een paar minuten en in beweging houden ) Het vliesje om de hazelnoot kun je gewoon meemalen.
 
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden 
  2. Klem bakpapier tussen de bodem en de rand van de springvorm. Vet de randen een klein beetje in met kokosolie of roomboter.
  3. Smelt de kokosolie op laag vuur en zet het daarna apart
  4. Klop de eieren luchtig met de kokosbloesemsuiker.
  5. Voeg de geraspte bietjes toe en het vanille extract
  6. Meng in de andere kom de droge ingrediënten door elkaar; de hazelnootmeel, cacaopoeder en het zout
  7. Meng nu door het bietenmengsel de gesmolten kokosolie. Gebruik je roomboter voeg deze dan gelijk toe bij nr. 5
  8. Schep nu het mengsel door de droge ingrediënten
  9. Giet het over in de springvorm
 
Zet de taart in de oven en bak hem 30 tot 40 minuten (grote springvorm), of 25 tot 30 minuten (kleine springvorm). 
Hij is klaar als een (saté)prikker er droog uitkomt. 
Laat de taart nu afkoelen tot kamertemperatuur voor je eventueel de topping erop doet.
 
 
Topping/opties
  1. Alleen verse frambozen
  2. Kokosslagroom met als beleg b.v. frambozen of rode bessen
  3. Gesmolten pure chocolade ( denk er aan, dit is erg machtig ) en beleg deze met b.v. frambozen of rode bessen
  4. Liever geen bietjes gebruik dan geraspte courgette
 
Bewaar de taart in de koelkast of eet het gelijk op.
 
* Recept komt uit het boek Goed Zoet van Nanne Hogeland.
 
Ga naar bloemvervangers voor meer informatie over hazelnootmeel of andere meelsoorten die ik gebruik in baksels.
 
 

Bijsluiter.

Deze hazelnoottaart past perfect bij mijn BB-methode.

Hazelnootmeel bestaat voor het grootste deel uit meervoudige onverzadigde omega-9- vetzuren. Het is een goede bron van vitamine E, eiwitten en vezels. Door de aanwezigheid van het mineraal chroom stabiliseert het je bloedsuikerspiegel. 

Bietjes zijn super gezond, zitten vol goede voedingsstoffen zoals vitamine B11 (foliumzuur) en C, de mineralen kalium, koper, mangaan, magnesium, ijzer en zink. Tevens aanwezig in bietjes het fytonutriënt betalanine, dit stofje heeft een ontstekingsremmende werking en helpt je lichaam te ontgiften.

Contact

www.devoedingsapotheek.nl 0651988266 of 0206401708