Havermoutreep *

Dit is toch met recht Een graantje meepikken!
Ingrediënten voor 16 stuks
- 240 gram honing
- 1,25 dl kokosolie ( eventueel roomboter)
- 60 gram kokosbloesemsuiker
- 250 gram havervlokken
- 50 gram gepofte boekweit
- 45 gram geraspte kokos
- 75 gram gedroogde cranberry's of gedroogde blauwe bessen
- 80 gram rozijnen
- 80 gram rauwe ongebrande cashewnoten - grof gehakt
- 1 theelepel kaneel
- Verwarm de oven voor op 140 graden.**
- Bekleed een ondiep bakblik van ca 23 x 33 cm met bakpapier.
- Doe de honing, olie en suiker in een pan op middelhoog vuur en verhit al roerend tot de suiker is opgelost en je een gelijkmatig mengsel hebt.
- Doe de havervlokken, boekweit, kokos, kaneel, cranberry's, rozijnen en cashewnoten in een grote pan.
- Roer het honingmengsel hier doorheen.
- Druk het mengsel met vochtige handen stevig in het bakblik.
- Maak met de bolle kant van een lepel de bovenkant glad en gelijkmatig.
- Bak de plaatkoek 40-50 minuten tot de bovenkant licht/donker goudbruin is.
- Laat het geheel afkoelen in het blik
- Snijd er dan ongeveer 16 repen van.
Bijsluiter
Deze reep pas perfect bij mijn BB-methode, zit namelijk vol met het mineraal/sporenelement borium, mangaan, silicium en zink.
Borium zorgt voor een goede conditie van je botweefsel. Mangaan zorgt voor aanmaak van botten en kraakbeen. Een te kort geeft een ontstoken huid. Silicium is een bouwsteen voor je huid, haar, botten, bindweefsel en nagels. Een tekort geeft vooral 'gebochelde' nagels. Tevens smeert silicium je pezen en slijmbeurzen. Zink gaat veroudering en degeneratie (achteruitgang) tegen. Een te kort geeft huiduitslag.
Mangaan en zink versterken elkaar.
TIP!
Geen tijd voor een ontbijt. Dit tussendoortje is een goed alternatief voor je havermoutpap. Zorg dat je een voorraad van deze repen in huis hebt. Neem er dan gerust twee.