Frambozentaart RAW

 
 
 
Nodig springvorm doorsnede 16 cm  + vel bakpapier voor de springvorm
 
Ingrediënten voor de bodem
  • 50 gram amandelmeel
  • 3 á 4 amandelen klein gehakt
  • 1 theelepel rauwe cacaopoeder
  • 2 eetlepels kokosolie - circa 20 gram
  • snufje zout
 
Voor de vulling
  • 75 gram cashewnoten- rauw
  • 25 gram zonnebloempitten
  • 75 gram (rauwe) honing
  • 4 eetlepels kokosolie - circa 40 gram
  • rasp van 1/2  citroen
  • 2 eetlepels citroensap
  • 60 gram frambozen
 
Bereiding
  1. Week de cashewnoten en de zonnebloempitten minimaal 4 uur in een kom met water. 
  2. Zet deze in de koelkast. ( Een hele nacht mag ook. Je kunt dus de avond van te voren starten met de voorbereiding van deze taart.)
 
De bodem
  1. Leg een bakpapiertje op de bodem van de springvorm en vet de randen in met wat kokosolie
  2. Smelt de kokosolie op laag vuur.
  3. Doe de amandelmeel, het zout en de cacaopoeder in een grote kom en roer dit door elkaar.
  4. Voeg de klein gehakte amandelen toe.
  5. Voeg als laatste de kokosolie toe en roer alles goed door elkaar.
  6. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm.
  7. Druk het geheel goed aan met b.v. de bolle kant van een lepel.
  8. Zet het weg in de koelkast.
 
De vulling
  1. Giet de cashewnoten en zonnebloempitten af en gooi het vocht weg.
  2. Smelt de kokosolie op laag vuur.
  3. Meng de noten en de zaden door elkaar in de keukenmachine, samen met de honing, citroenrasp en citroensap.
  4. Voeg de kokosolie aan de massa toe.
  5. Laat het geheel draaien tot je een gladde massa hebt.
  6. Proef of het mengsel goed van smaak is.
  7. Voeg eventueel nog wat citroensap of honing toe.
  8. Schep ongeveer de helft van het mengsel over de bodem
  9. Zet de springvorm nu in de vriezer voor circa 15 á 20 minuten
 
  1. Doe nu het fruit bij de achtergebleven massa in de keukenmachine.
  2. Laat de machine opnieuw draaien tot je een egaal mengsel hebt. ( circa 10 minuten )
  3. Haal de vorm uit de vriezer en giet de fruitlaag ( deze is vloeibaarder geworden dan het witte mengsel) over de witte laag.
  4. Zet het geheel opnieuw in de vriezer.(  in de springvorm laten )
  5. Bedek de bovenkant af met zilverfolie,
  6. Laat de taart nu ongeveer 2 á 3 uur opstijven in de vriezer. ( langer mag ook )
 
 
Daarna kun je de taart eruit halen en tot gebruik bewaren in de koelkast.
 
Frambozenpuntje!
 
Variatie's
  • Je kunt i.p.v. frambozen ook bosbessen ( paarse laag ) of aardbeien ( lichtroze laag) gebruiken.
  • Wil je de bodem liever licht van kleur hebben laat dan de cacaopoeder weg.
  • Voeg bij het fruit of de bodem nog 1 eetlepel kokosrasp er aan toe.
 
TIP!
Gebruik je een grotere springvorm b.v. 19, 22 of 24 cm. verdriedubbel dan bovenstaande ingrediënten zowel voor de bodem als de vulling.
 
 
 

Bijsluiter

Deze frambozentaart pas perfect bij mijn BB-methode, zit vol met vezels en goede voedingsstoffen zoals de mineralen, mangaan, koper en zink en de vitamine's C en E.

Mangaan zorgt voor aanmaak van botten en kraakbeen. Een te kort geeft een ontstoken huid. Koper zorgt voor bot-en weefselopbouw en helpt tegen pigmentvlekken. Zink gaat veroudering tegen en degeneratie (achteruitgang) tegen. Mangaan en zink versterken elkaar.  Vitamine C helpt tegen en het voorkomen van (huid)ontstekingen. Vitamine E zorgt dat het bloed meer zuurstof naar de cellen brengt en speelt een rol bij een mooie huid en gezond haar.

Cashewnoten

Cashewnoten zijn rijk aan de mineralen magnesium, koper, selenium, zink en vitamine B5. Het vetpercentage van cashewnoten bestaat voornamelijk uit het ontstekingsneutrale oliezuur omega-9-vetzuur. 

Contact

www.devoedingsapotheek.nl 0651988266 of 0206401708