Paddenstoelensoep met witlof en rozemarijn

 
 
Een soep die snel klaar is en zeer geschikt als lunch of als tussendoortje.
Een soep die voor de verandering nu eens zonder blender of keukenmachine te maken is.
 
Voor 4 á 6 personen
 
Ingrediënten
  • 500 ml groentebouillon - zie recept > Groentebouillon
  • 200 ml gekookt/warm water
  • 15 gram gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 150 gram champignons - gesneden in plakjes
  • 2 stronkjes witlof - in dunne reepjes gesneden ( verwijder de buitenste blaadjes en het harde gedeelte )
  • 200 ml kookroom
  • 1 teentje knoflook - geperst
  • 1 grote eetlepel roomboter of kokosolie
  • handjevol verse rozemarijn - een paar apart houden voor de garnering
  • zout & peper
  • Optioneel - 1 á 2 eetlepels cognac
 
 
Bereiding
  1. Week de gedroogde paddenstoelen ca. 30 minuten in warm water. 
  2. Laat ze uitlekken in een vergiet of zeef ( wel het weekvocht opvangen ) en snijd ze in kleine stukjes.
  3. Verhit de roomboter in een grote (soep)pan en fruit de knoflook, stukjes eekhoorntjesbrood en de plakjes champignons zachtjes ca. 5 minuten.
  4. Voeg het weekvocht van de gedroogde paddenstoelen, de bouillon en de kookroom hier aan toe.
  5. Breng het aan de kook en laat het geheel, met de deksel op de pan, ca. 10 minuten zachtjes koken.
  6. Voeg nu de gesneden witlof en de rozemarijn toe en laat het geheel opnieuw, met de deksel op de pan, ca. 10 minuten zachtjes koken.
  7. Optioneel: Voeg cognac toe
  8. Breng op smaak met eventueel zout en peper
  9. Garneer de soep met rozemarijn
Serveer met o.a. zelfgemaakte soepstengels. 

Bijsluiter

Rozemarijn

Rozemarijn remt ontstekeningen en zenuwpijnen. Het werkt ontsmettend, versterkend, vochtafdrijvend en energiegevend. Hert stimuleert de hersenen, is goed voor de doorbloeding, werkt opwekkend bij depressies en stimuleert het zenuwstelsel. Het gaat gasvorming tegen, zodat je na afloop van een gerecht met rozemarijn niet met een vol en zwaar gevoel van tafel gaat.

 

 

Contact

www.devoedingsapotheek.nl 0651988266 of 0206401708