Quinoaspatzle

 
Spätzle kun je combineren met b.v. stoom- en of roerbakgroenten, vervangen voor je aardappelen of pasta en mengen door een salade.
 
Voor 2 personen
 
Ingrediënten
 
  1. 200 gram quinoameel
  2. 4 eieren, losgeklopt
  3. 70 ml plantaardige melk
  4. 1/2  theelepel zout
 
  • 2 liter water
  • 1 eetlepel kokosolie of roomboter
 
Bereiding
 
  • Roer het meel, eieren, plantaardige melk en zout tot een glad beslag, het beslag moet plakkerig zijn ( dikker dan pannenkoeken beslag )
  • Breng het water aan de kook
  • Breng het beslag op de spätzleplaat of in een vergiet  (vet de plaat of vergiet in met wat kokosolie of roomboter)
  • Plaats het nu boven het kokende water en druk met een schuifplaatje of de bolle kant van een lepel het beslag door de gaatjes
  • Kleine beslag/deegstukjes vallen nu in het water, kook deze á 2 minuten tot de "dumplings" gaar zijn en gaan zweven
  • Haal ze met een schuimspaan uit de pan
  • Meng er een eetlepel kokosolie of roomboter doorheen.
 
Variatie's
  1. Voeg aan het beslag een kruid toe, zoals basilicum, peterselie of koriander
  2. Spätzle met geraspte kaas
 
Goede combi met mijn stoombakken: zie recept
 
 
 
 

 

 

Bijsluiter

Quinoa lijkt op een graan, maar is het niet. Quinoa is familie van spinazie. In tegenstelling tot granen bevat het minder suikers en veroorzaakt mede hierdoor minder hoge suikerpieken.Quinoa is rijk aan eiwitten en voedingsvezels. Quinoa bevat veel mangaan en is een goede bron van fosfor, magnesium en foliumzuur.

TIP. Quinoa past perfect bij mijn BB-methode. Fosfor speelt een rol bij de opbouw van botten en tanden. Mangaan zorgt voor aanmaak van botten en kraakbeen. Een te kort geeft een ontstoken huid.

Quinoaspatzle

Contact

www.devoedingsapotheek.nl 0651988266 of 0206401708