Quinoapannenkoeken

 
Voor 3 pannenkoeken
 
Ingrediënten
 
  1. 100 gram quinoa meel
  2. 1 ei - middel
  3. 250 (plantaardige) melk
  4. snufje zout
  5. kokosolie- voor in te bakken
 
Bereiding
 
  • Doe het meel in een beslagkom en voeg de helft van de melk toe
  • Roer het geheel met een garde of mixer tot een glad beslag
  • Voeg al roerend de rest van de melk, het zout en het ei toe
  • Verhit de kokosolie in een koekenpan
  • Doe 1 pollepel van het beslag in de pan, laat het uitlopen over de bodem en bak de pannenkoek aan beide zijde goedbruin
 
Optie
 
Voor een goed en stevig ontbijt voeg dan 2 eetlepels geroosterde havervlokken toe aan het beslag. 
Voeg deze pas toe zodra de rest van het melk erbij gaat.
Heerlijk als ontbijt met als topping mijn appel-, peer en bramencompote*.
 
 
 

Bijsluiter

Quinoa lijkt op een graan, maar is het niet. Quinoa is familie van spinazie. In tegenstelling tot granen bevat het minder suikers en veroorzaakt mede hierdoor minder hoge suikerpieken. Havervlokken bevatten veel vezels en zorgen dus voor een vol gevoel. Te samen, zoals verwerkt in mijn pannenkoek, vormen ze een goede start van je dag. 

Contact

www.devoedingsapotheek.nl 0651988266 of 0206401708