Kokosnootchutney
Voldoende voor 1 pot met een inhoud van 225 gram
Ingrediënten
- 1 verse kokosnoot
- 1 theel komijn
- 2 eetl verse koriander - gehakt
- 1 1/2 eetl citroen- of limoensap
- 1/2 theel. zout
- 2 cm gemberwortel - geraspt
Bereiding
- Maak de ogen van de kokosnoot open en vang het kokosmelk op.
- Schenk het door een zeef om de bruine draadjes te verwijderen en zet het even apart
- Halveer de noot en neem het vruchtvlees eruit
- Schil het bruine vel af en snij van het vruchtvlees kleine stukjes
- Doe de stukjes koksnoot, gember, komijn, koriander, citroen/limoen sap en het zout in een blender en draai er een pasta van.
- Voeg geleidelijk de kokosmelk toe
- Doe de pasta in in een schone pot en goed afsluiten
Variatie
Wil je de chutney iets pittiger doe er dan 1 groen fijn gehakt (zonder zaadjes ) spaans pepertje erin.
Houdbaar in de koelkast max. 3 weken.
Houdbaar in de diepvries enkele maanden. Na ontdooien snel gebruiken.
Smaakt perfect bij zowel koud of warme kip- en kalkoengerechten.
Bijsluiter
De ingrediënten van deze chutney zijn bij uitstek geschikt voor je spijsverteringsstelsel. Kokos bevordert de spijsvertering. Gember ondersteunt de spijsvertering. Citroen en Komijn reinigt de darmen. Koriander stimuleert de aanmaak van enzymen die meehelpen om het eten te verteren.