Kabeljauwfilet in een havermoutjasje

 
Voor 4 personen
 
  • 150 gram havermout of havervlokken
  • 2 el fijngehakte dille
  • 2 theelepels fijngeraspte citroenschil
  • 75 gram quinoameel
  • 2 eieren losgeklopt
  • 4 stevige kabeljauwfilets
  • 3 eetlepels kokosolie 
  • partjes citroen voor erbij
 
Bereiding
  1. Meng de havermout/vlokken, het kruid en geraspte citroenschil in een ondiepe schaal.
  2. Wentel de kabeljauwfilet eerst door de quinoameel, daarna door de eieren en wentel hem vervolgens door het havermoutmengsel.
  3. Druk hem goed aan zodat hij er goed rondom mee bedekt is
  4. Herhaal dit met de overige kabeljauwfilets
  5. Dek ze af en bewaar ze 30 minuten in de koelkast
  6. Pauze
  7. Verhit de kokosolie in een grote koekenpan en zodra de kokosolie heet is zet je het vuur op middelhoog ( de havermout zou kunnen verbranden)
  8. Bak de kabeljauwfilets in 2-3 minuten per kant goudbruin en gaar
  9. Voeg eventueel nog wat extra kokosolie toe mocht dit nodig zijn
  10. Serveer de kabeljauwfilets met partjes citroen en combineer b.v. met mijn quinoaspatzle* en/of stoombak-groenten*
 
 
zie > Stoombakken
 

BIJSLUITER

Havermout/havervlokken

Pluspunten

  • Zit vol met vitamine's B en E en de mineralen fosfor, mangaan, selenium, ijzer en zink
  • Bevat veel oplosbare vezels, o.a. bètaglucanen, goed voor de stoelgang en verlagen het cholesterol.
  • Heeft nauwelijks effect op de bloedsuikerspiegel
  • Tarwevrij

 

TIP!

Havermout/vlokken zijn perfect om te gebruiken als een krokant paneerlaagje voor vis. Ze blijven goed plakken en worden mooi lichtbruin. 

Contact

www.devoedingsapotheek.nl 0651988266 of 0206401708