Tiramisu shake

 
 
Voor 2 glazen
 
Ingrediënten
  • 125 gram mascarpone
  • 2,5 dl amandelmelk
  • 1 espressokopje zeer sterke zwarte koffie 
  • 1 eetlepel honing
  • pure cacaopoeder, voor de topping
 
Bereiding
  1. Ochtend; Verdeel de koffie in een ijsklontjesvorm en zet deze in de vriezer voor minimaal 2 uur á 3 uur
  2. Vooravond: Bereidt deze smoothie vlak voor je avondeten.
  3. Doe de mascarpone, amandelmelk en de honing in een blender en draai tot een schuimig geheel.*
  4. Giet het over in een glas
  5. Doe per glas wat koffie-ijsklontjes erin
  6. Als laatste gaat de cacaopoeder erboven op.
  7. Zet terug in de koelkast.
  8. Een heerlijk nagerecht bij o.a. een Italiaanse maaltijd.
 
*Je kunt fase 3 ook eerder klaarmaken. Bewaar het uiteraard wel in de koelkast. De mascarpone gaat nu scheiden van de melk. Roer eerst de massa weer door elkaar voordat je de ijsklontjes erin doet en dan weer als laatste de cacaopoeder erop.  
 
 

TIP!

De klassieke tiramisu is een zwaar nagerecht. Deze smoothie is met recht een feestdrank, een dessert in een glas, en levert de helft aan calorieën op t.o.v. de klassieke tiramisu. Daarbij nog eens snel en gemakkelijk om te maken. Dit dessert is bij uitstek geschikt om te serveren bij een Italiaanse maaltijd.

Contact

www.devoedingsapotheek.nl 0651988266 of 0206401708