Mango-Gembersmoothie

 
 
 
Voor 2 grote glazen 
 
Ingrediënten
  • 250 gram vruchtvlees van een mango - is circa 1 grote mango
  • 2,5 dl volle yoghurt
  • 1,25 dl koud water
  • 1 cm verse gember, geschild en geraspt
  • 6 á 8 ijsklontjes
 
Bereiding
  1. Doe alle ingrediënten in een blender en mix het geheel glad en schuimig
  2. Proef of de smoothie zoet genoeg naar je zin is, zo niet, roer er dan een theelepel honing in.
  3. Serveer gelijk
 
TIP! 
Deze smoothie is heerlijk fris en zeer geschikt als dessert na een pittige Indiaas gerecht of een kerrieschotel.
Je kunt hem zowel tijdens als na de maaltijd drinken.
Yoghurt dooft de gloed van gerechten met o.a. chilipepers.
Hoe zoet de smoothie is hangt af van het suikergehalte van de mango.
 
Variatie
Vervang de mango door verse ananas. Ananas is vochtiger dan mango dus vervang dan de volle yoghurt door Griekse yoghurt. Vervang de gemberwortel door b.v. verse muntblaadjes.
 
 
 

Bijsluiter

Deze smoothie pas perfect bij mijn BB-methode.

Mango is rijk aan oplosbare vezels die het cholesterolgehalte verlagen en oplosbare vezels die helpen bij het uitscheiden van afvalstoffen. Tevens bevatten mango's veel vitamines A, C en E. Vitamine A beschermt je huid en je ogen tegen de schadelijke werking van ultraviolet (UV) licht. Vitamine C helpt tegen en het voorkomen van (huid)ontstekingen. Vitamine E zorgt dat het bloed meer zuurstof naar de cellen brengt en speelt een rol bij een mooie huid en gezond haar.


 

TIP!

In India is 'lassi' een traditioneel drankje die wordt gemaakt van yoghurt, ijs, een smaakgever ( b.v. gember, munt) en suiker. Ik voeg liever geen suiker toe maar een vrucht. 

Contact

www.devoedingsapotheek.nl 0651988266 of 0206401708