Cheesecake shake

 
 
 
Voor circa 5 dl
 
Ingrediënten
 
  • 90 gram zachte roomkaas - bv Philadelphia
  • 2,5 dl ( plantaardige ) melk
  • 125 gram verse blauwe bessen - of ontdooide blauwe bessen uit de diepvries
  • 1 theelepel rasp van citroenschil - of lemon curd
  • paar druppeltje vanille extract
 
Bereiding
  • Doe alle ingrediënten in een blender en mix het geheel glad tot een schuimige shake
 
 
 
Optie
  • Voeg toe aan de shake 2 eetlepels honing en vul hierbij 5 á 6 flexibele muffins en vries het in voor circa 3 á 4 uur. Haal het uit de vriezer 15 minuten voor serveren. Doe een (havermout) koekje op een schooltje en zet daarop het blauwe bessen taartje en garneer met wat overgebleven fruit.
 
 
 
Aan dit recept zit een verhaaltje verbonden. Wil je dat graag lezen ga dan naar:

TIP!

De smaken van een Amerikaanse cheesecake worden weerspiegeld in deze overheerlijke shake. Deze shake bevat stukken minder vet dan een punt cheesecake. Lekker als tussendoortje maar ook als dessert komt hij prima tot zijn recht

Bijsluiter

Blauwe bessen zijn heel gezond, ze bevatten een zeer hoog gehalte aan antioxidanten o.a. anthocyaan. Anthocyaan is een plantaardige kleurstof die blauwe bessen hun uiterlijk geeft. Anthocyaan verlaagt je cholesterolgehalte in het bloed en werkt ontstekingsremmend. Blauwe bessen hebben daarbij ook nog eens een hoog gehalte aan vitamine C.

 

Contact

www.devoedingsapotheek.nl 0651988266 of 0206401708