Frozen cookies

 
 
Koekjes die smaken naar ijs...ze smelten op je tong...ze smaken naar "Ik wil meer".  Ze zijn zalig om zo uit het vuistje te eten...je kunt ze ook als topping gebruiken bij o.a. een bolletje ijs of te samen bij een dessert. Je kunt er zelfs een extra boots aan meegeven door chocolade te gebruiken met een smaakje denk dan aan b.v. mint, sinaasappel, kokos, cranberry's, gember ....eigenlijk te veel om op te noemen. Daarbij kun je ze maken in de vorm die jij leuk vindt. Hoe? Heel simpel door verschillende koekjesuitstekers te gebruiken. 
 
Ingrediënten
  • 200 gram cashewnoten - rauw
  • 100 gram medjooldadels ( gewicht is zonder pitten )
  • 50 gram amandelboter - zie recept Amandelboter *- circa 3 eetlepels
  • 50 gram pure chocolade - in stukjes gehakt ( of gebruik chocoladedrups )
  • Optioneel; 1/4 theelepeltje (zee) zout
* Ik pas het recept enigszins aan, de olijfolie vervang ik voor kokosolie
 
Bereiding
  1. Zet de cashewnoten onder in kokend water en laat ze een paar minuten weken
  2. Giet ze af, doe ze in een schaal en bedek ze met ruim hoeveelheid water ( zodat ze kunnen zwellen )
  3. Laat ze een paar uur of de hele nacht weken 
  4. De cashewnoten opnieuw uit laten lekken 
  5. Doe de cashewnoten te samen met de dadels en amandelboter in de keukenmachine of blender en draai tot een glad stevig beslag. Voeg eventueel een klein beetje zout eraan toe
  6. Plaats op een plank een vel bakpapier en doe hier het koekjesbeslag op. Maak er een plak van
  7. Verdeel hierover de stukjes chocolade
  8. Steek nu de koekjes hieruit met een koekjesvorm. Geen koekjesvorm in huis, snijdt dan met een mes vormen uit de plak zoals vierkantjes en/of rechthoeken 
  9. Doe de koekjes in een diepvriesdoos en zet weg in de vriezer tot consumptie
 
 
 
TIP 1! 
Nog een restantje amandelboter met olijfolie over en je wil deze nu gaan gebruiken in "frozen cookies", voeg dan nog een klein drupje vanille- of amandelextract er aan toe. Zo maskeer je de smaak van de olijfolie.
 
TIP 2!
Het beslag is iets te slap uitgevallen. Zet dan de gehele plak eerst in de vriezer voor circa 1 uur en steek dan daarna de koekjes eruit met de koekjesvorm.
 
 
 

BIJSLUITER

Neem meer "natuurlijke: onbewerkte vetten tot je, deze haal je o.a. uit vette vis, olijven, avocado, noten en zaden en hun olie.

De voordelen van goede vetten is dat je de opname van vetoplosbare vitaminen verbetert en je krijgt een;

 

  • Betere spijsvertering
  • Betere slaap
  • Stralender huid
  • Meer energie
  • Minder ontstekingen
  • Minder trek in suikers
  • Snelle wondheling

Cashewnoten

 

  • Rijk aan de mineralen magnesium, koper, selenium, zink en vitamine B5. Zink gaat veroudering en degeneratie (achteruitgang) tegen. 
  • Het vetpercentage van cashewnoten bestaat voornamelijk uit het ontstekingsneutrale oliezuur omega-9-vetzuur. 

Amandelen

 

  • Rijk aan onverzadigde vetzuren
  • Bevat veel mangaan - zorgt voor aanmaak van botten en kraakbeen

Zink en Mangaan versterken elkaar.

Deze frozen cookies passen mede daardoor perfect bij mijn BB-methode.

Je Binnenkant werkt nu door naar je Buitenkant.

Contact

www.devoedingsapotheek.nl 0651988266 of 0206401708