Yoghurt

Frozen Yoghurt Taartjes *

Aantal 12 stuks

Ingrediënten

  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 250 ml slagroom
  • 2 eetl. suiker
  • 75 gram frambozen - vers of diepvries
  • 75 gram blauwe bessen - vers of diepvries
  • 25 gram walnoten - eventueel licht roosteren met wat honing in een koekenpan ( blijven hierdoor knapperig )
  • 75 gram granenbiscuits met hazelnoten - Merk LU Time Out ( je kunt ook müsli of andere biscuitjes gebruiken )
  • 1 theelepel geraspte kokos
  • 6 theelepels lemon curd
  • 75 gram roomboter, gesmolten
Materialen Muffinbakblik +papieren vormpjes
 
Bereiding
  1. Verkruimel de koekjes en meng met de geraspte kokos en gesmolten boter.
  2. Schep in iedere muffinvorm een laagje koekkruimels en druk aan met een lepeltje.
  3. Smeer hier bovenop een laagje lemon curd
  4. Klop de slagroom bijna stijf met de suiker.
  5. Schep de yoghurt erbij en mix kort er door heen.
  6. Roer de geroosterde walnoten door het yoghurt-slagroommengsel.
  7. Pureer 75% van het fruit met een vork of met een staafmixer.
  8. Schep dit één of twee keer door de yoghurt-slagroommengsel zodat er nog een contrast is tussen het wit en het gepureerde fruit.
  9. Vul de muffinvormpjes tot de rand en zet minimaal 3 uur in de vriezer.
  10. Laat ze voor het serveren ca. 10 minuten ontdooien. 
  11. Garneer met het overgebleven fruit.
 
 
 
 
 
 

 

Frozen Yoghurt

TIP!
Je kunt frozen yoghurt taartjes bewaren in de vriezer. Ideaal voor (onverwachtse) eters.

Wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe recepten LIKE dan, onderaan, mijn FACEBOOK pagina.

Contact

www.devoedingsapotheek.nl 0651988266 of 0206401708