Yoghurt
Frozen Yoghurt Taartjes *
Aantal 12 stuks
Ingrediënten
- 200 ml Griekse yoghurt
- 250 ml slagroom
- 2 eetl. suiker
- 75 gram frambozen - vers of diepvries
- 75 gram blauwe bessen - vers of diepvries
- 25 gram walnoten - eventueel licht roosteren met wat honing in een koekenpan ( blijven hierdoor knapperig )
- 75 gram granenbiscuits met hazelnoten - Merk LU Time Out ( je kunt ook müsli of andere biscuitjes gebruiken )
- 1 theelepel geraspte kokos
- 6 theelepels lemon curd
- 75 gram roomboter, gesmolten
Materialen Muffinbakblik +papieren vormpjes
Bereiding
- Verkruimel de koekjes en meng met de geraspte kokos en gesmolten boter.
- Schep in iedere muffinvorm een laagje koekkruimels en druk aan met een lepeltje.
- Smeer hier bovenop een laagje lemon curd
- Klop de slagroom bijna stijf met de suiker.
- Schep de yoghurt erbij en mix kort er door heen.
- Roer de geroosterde walnoten door het yoghurt-slagroommengsel.
- Pureer 75% van het fruit met een vork of met een staafmixer.
- Schep dit één of twee keer door de yoghurt-slagroommengsel zodat er nog een contrast is tussen het wit en het gepureerde fruit.
- Vul de muffinvormpjes tot de rand en zet minimaal 3 uur in de vriezer.
- Laat ze voor het serveren ca. 10 minuten ontdooien.
- Garneer met het overgebleven fruit.