Grapefruit Granite

- 1 Grapefruit - roze
- 50 ml water
- 20 gram kokosbloesemsuiker
- 2 theelepels honing
- 4 á 5 blaadjes (chocolade) munt
- Schil de grapefruit met een dunschiller.
- Breng de grapefruit schillen en 4 blaadjes munt samen met het water en de suiker aan de kook.
- Los al roerend de suiker op en voeg 2 theelepels honing toe, roer dit nog even door.
- Laat het geheel afkoelen
- Haal de inhoud nu door een zeef
- Pers de grapefruit uit en zeef het sap boven het gezeefde suikerwater
- Hak het resterende blaadje munt fijn en meng dit door het grapefruitmengsel
- Schenk het mengsel in een bakje en zet het afgedekt 2 uur in de vriezer
- Haal het hierna uit de vriezer en maak het mengsel los met een vork
- Zet het weer terug in de vriezer en opnieuw 2 uur in de vriezer
- Haal het hierna nog één keer eruit en maak het mengsel opnieuw los met een vork
- Plaats het weer terug in de vriezer
- Na twee uur, als het fijn en korrelig is, kunt u het gaan serveren.
Pas nodig voor de volgende dag, haal de granité een paar minuten van te voren eruit, maak het mengsel los en serveer.
Bijsluiter
Deze granité pas perfect bij mijn BB-methode, zit vol met goede voedingsstoffen zoals; fytonutriënten o.a. hesperidine en limoneen, vitamine C. Grapefruit bevat ook de fytonutriënt naringine en quercetine. Hesperidine zorgt voor versteviging van de bloedvaten en werkt ontstekingsremmend. Limoneen versterkt het immuunsysteem. Vitamine C helpt tegen en het voorkomen van (huid)ontstekingen. Naringine verlaagt het LDL-cholesterol. Quercetine verlaagt het niveau van het stresshormoon cortisol in het lichaam.
Onder de citrusgroep vallen onder meer de citroen, limoen, sinaasappel, mandarijn, pompelmoes, grapefruit en bergamot.
Kanttekening
Grapefruit kan de beschikbaarheid van geneesmiddelen verhogen, waardoor de effecten en bijwerkingen van geneesmiddelen worden vergroot.
TIP!
Citrus staat bekend om het relatief hoge vitamine-C gehalte en de aanwezigheid van pectine. Pectine heeft een gunstig effect op je spijsvertering. Pectine is een natuurlijke stof die voorkomt in appels en citrusvruchten.