Pistache cranberry ijs
Persoonlijk vind ik gekocht ijs te zoet.
Ik heb mijn ijs graag romig en minder zoet.
Hier is maar 1 oplossing voor: Zelf maken!
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 165 gram ricotta
- 165 gram mascarpone
- 5 eetlepels slagroom of creme fraîche
- 65 gram pistache-nootjes - 50 gram nootjes malen tot meel en 15 gram nootjes grof hakken
- 100 gram gedroogde cranberry's - heel of grof gehakt
- 25 gram pure chocolade drups of en reep pure chocolade in stukjes gehakt *
- 1 theelepel vanille extract
- Optioneel - 1 á 2 eetlepels likeur ( b.v. hazelnootlikeur )
- Optioneel - 1 á 2 eetlepels honing
Bereiding
- Doe de ricotta, mascarpone, slagroom, pistachemeel en vanille extract in je keukenmachine en meng de ingrediënten goed door elkaar
- Spatel door dit mengsel de gehakte pistache-nootjes, de cranberry's en pure chocolade drups
- Proef of het mengsel zoet genoeg is naar je smaak, zo niet voeg dan 1 á 2 eetlepels honing er aan toe
- Voeg eventueel een likeurtje er aan toe ( aantekening; alcohol vervliegt niet door bevriezing )
- Giet het mengsel over in een diepvriesdoos en zet deze voor een paar uur in de vriezer ( doe in de doos huishoudfolie, zo krijg je het ijs er gemakkelijker uit )
- Haal 15 minuten voor bereiding uit de vriezer
- Maak er ijsbollen van of steek er figuurtjes uit met b.v. koekvormpjes
Ik heb het mengsel in een vrij grote bak gedaan zodat ik er gemakkelijk vormpjes uit kon steken. Na het uitsteken heb ik met een scherp mes een klein beetje van de bovenkant afgeschrapt; de cranberry's, chocolade drups en de gehakte pistache nootjes zijn dan duidelijk te zien ( zie foto boven ). Wil je liever ijsbolletjes doe dan de inhoud in een kleinere bak. Je kunt ook een cakevorm gebruiken zodat je er plakken van kunt snijden. Doe dan in de cakevorm huishoudfolie, op deze manier krijg je de 'ijstaart' er gemakkelijk uit.
TIP!
* Vervang de pure chocolade drups door een reep pure mint chocolade. Dit geeft een zeer frisse smaak aan het ijs.
Contact
www.devoedingsapotheek.nl
0651988266 of 0206401708