Chocolademousse
Ingrediënten
- 1 pak zijden tofu ( 400 gram )
- 2 plakken pure chocolade ( 200 gram )
- Smelt de chocolade au bain marie en laat het even afkoelen
- Doe de zijden tofu in een keukenmachine of gebruik een blender of staafmixer. (lees bijsluiter op deze pagina hoe te gebruiken)
- Voeg hierbij de gesmolten chocolade en pureer het geheel tot een gladde massa
- Schenk het over een een glas en zet het weg in de ijskast voor ca 4 uren
BIJSLUITER
Zijden tofu
Ook wel genoemd; Silken tofu, zachte tahoe, soft bean curd of Japanse tofu.
Wat is het precies?
Een zijdezachte tofuvariant uit Japan. De textuur lijkt wel wat op die van pannacotta. In zijden tofu zit meer water, dus minder calorieën dan in gewone tofu. Het heeft over het algemeen niet dat typische sojabonensmaakje waar sommige mensen zo’n hekel aan hebben.
Hoe te gebruiken?
Voorzichtig uit laten lekken op een snijplank, eventueel met wat keukenpapier en een gewicht (andere snijplank) er bovenop. Je kunt het in blokjes snijden en dan rauw eten in een salade of gebruiken in soep of saus. Zorg wel dat de soep of saus al klaar is en op smaak is en je dus niet hoeft te roeren. De blokjes vallen namelijk al uit elkaar als je er alleen al na kijkt.
Veganisten gebruiken silken tofu i.p.v. room, melk of ei in sauzen, dressings en toetjes.