Blauwe bessen roomijstaartje

 
 
Voor circa 5 dl 
 
Ingrediënten
 
  • 90 gram zachte roomkaas - bv Philadelphia
  • 2,5 dl kokos-of amandelmelk 
  • 125 gram verse blauwe bessen - de helft apart houden
  • 1 theelepel rasp van citroenschil
  • 2 eetlepels honing
  • paar druppeltje vanille extract
 
Bereiding
  1. Doe de roomkaas, kokosmelk, circa helft van de blauwe bessen, rasp van citroenschil, de honing en het vanille-extract in een blender en mix het geheel glad tot een schuimige shake
  2. Spatel de overige helft van de verse blauwe bessen door dit mengsel 
  3. Vul 5 á 6 flexibele taartvormpjes b.v. muffins en vries het in voor circa 3 á 4 uur 
  4. Haal het uit de vriezer 15 minuten voor serveren
 
 
 

Optie

Voeg toe aan het mengsel een paar grof gehalte pecannoten  

 

TIP! 

Doe een (havermout) koekje* op een schooltje en zet daarop het blauwe bessen roomijstaartje en garneer met wat overgebleven fruit.

* Recept havermoutkoekje (uiteraard zonder de gedroogde kersen) Havermoutkoekjes met gedroogde kersen

 

TIP!

 

De smaak van een Amerikaanse cheesecake wordt weerspiegeld in dit overheerlijke roomijstaartje. Dit roomijstaartje bevat stukken minder vet dan een punt cheesecake.  Als dessert komt hij prima tot zijn recht.

Bijsluiter

 

Blauwe bessen zijn heel gezond, ze bevatten een zeer hoog gehalte aan antioxidanten o.a. anthocyaan. Anthocyaan is een plantaardige kleurstof die blauwe bessen hun uiterlijk geeft. Anthocyaan verlaagt je cholesterolgehalte in het bloed en werkt ontstekingsremmend. Blauwe bessen hebben daarbij ook nog eens een hoog gehalte aan vitamine C.

Contact

www.devoedingsapotheek.nl 0651988266 of 0206401708