Kaaspate

 
 
Nodig 1 kleine cakevorm of patévorm 13 x 6 cm. ( inhoud 3,75 dl )
 
Ingrediënten
  • 200 gram feta - verkruimeld of klein gesneden
  • 0,75 dl slagroom
  • 50 gram pijnboompitten, licht geroosterd
  • 15 gram munt - fijn gehakt
  • 15 gram peterselie - fijn gehakt
  • 1 theelepel kummel
  • 1 theelepel grof gemalen peper
 
 
Bereiding
  1. Maal de pijnboompitten grof in een keukenmachine
  2. Voeg de feta, slagroom, kummel en de peper toe en maal alles tot een gladde massa
  3. Spatel de munt en peterselie erdoor
  4. Bekleed de cakevorm met vershoudfolie
  5. Doe het mengsel in de kom en druk het aan
  6. Zet de paté afgedekt voor circa 1 uur in de koelkast, tot hij stevig aanvoelt
  7. Haal de paté het uit de vorm en wikkel de vershoudfolie eraf
  8. Leg de paté op een bord en strijk hem eventueel glad
  9. Lekker op toast 
 
TIP!
Probeer eens een plakje van deze paté op gebraden biefstuk ipv kruidenboter.
Vervang de munt door basilicum. Heerlijk op bruschetta, een Italiaans toastje.
 
 
 
 
 

Bijsluiter

Postief; Feta is o.a. rijk aan calcium, vitamine B12 en vitamine D.

Negtief; Het vetpercentage van feta is relatief hoog. Feta is ook rijk aan zout.

Met zout en vet altijd voorzichtig zijn...eet dit dus met mate.

 

Contact

www.devoedingsapotheek.nl 0651988266 of 0206401708