Coulis

Een mooie naam voor een eenvoudige vruchtenpuree. ( kan trouwens ook bestaan uit vlees, vis of groenten )
Heel eenvoudig om te maken...het enige wat je nodig hebt is, in dit geval, fruit.
 
Ingrediënten
  • 1 doosje blauwe bessen. ( 125 bram )
 
Bereiding
  • Spoel de bessen af en dept ze droog
  • Maal ze fijn met een keukenmachine, blender of staafmixer
  • Haal daarna het gepureerde door een zeef 
  • Doe de nu vrij dikke saus in een goed afgesloten bakje en zet het in de ijskast. Je kunt eventueel een paar druppels citroen hieraan toe voegen om verkleuring te voorkomen.
TIP!
Je kunt de coulis ook invriezen. Ik zelf gebruik een ijsklontjes vorm. Je kunt coulis in desserts gebruiken maar ook voor je ontbijt is het perfect. Denk dan aan een schep door je kwark of (Griekse)yoghurt. 
 
 

Bijsluiter

 

Blauwe bessen zijn heel gezond, ze bevatten een zeer hoog gehalte aan antioxidanten o.a. anthocyaan. Anthocyaan is een plantaardige kleurstof die blauwe bessen hun uiterlijk geeft. Anthocyaan verlaagt je cholesterolgehalte in het bloed en werkt ontstekingsremmend. Blauwe bessen hebben daarbij ook nog eens een hoog gehalte aan vitamine C.

Contact

www.devoedingsapotheek.nl 0651988266 of 0206401708