Abrikozenpasta

 

Een goede suikervervanger. Perfect om als jam te gebruiken op toast, in je havermoutpap en op b.v. (boekweit)pannenkoeken.

Voor 1 pot = circa 225 gram

Ingrediënten

  • 150 ml water
  • 150 ml vers geperste sinaasappelsap
  • 125 gram gedroogde ( ongezwaveld ) abrikozen of dadels  ( zonder pit ) 
  • 2-4 eetlepels gemalen hennep, lijnzaad, pompoen- of zonnebloempitten - optie en naar keuze

Bereiding

  1. Zet de abrikozen ( of dadels ) onder in kokend water en laat ze 1 minuut weken.
  2. Giet ze af en doe de vruchten in en schaal met het sinaasappelsap en het water.
  3. Laat ze 2-3 uur weken tot ze gezwollen en vlezig zijn.
  4. Mix abrikozen ( of dadels ), sap en eventueel pitten in een blender of keukenmachine tot een gladde pasta.
  5. Bewaar de pasta, tot 3 weken, in een glazen pot in de koelkast. 
Kanttekening:
Pasta is niet gelijk heel stevig. De volgende dag is de pasta dikker en steviger. De vezels van de abrikozen hebben dan namelijk meer vocht opgenomen.
 
 
 

 

Bijsluiter

Deze pasta pas perfect bij mijn BB-methode, zit vol met goede voedingsstoffen zoals; mineralen silicium en koper en vitamine C

Silicium is een bouwsteen voor je huid, haar, botten, bindweefsel en nagels. Tevens smeert silicium je pezen en slijmbeurzen. Koper zorgt voor bot-en weefselopbouw en helpt tegen pigmentvlekken. Vitamine C helpt tegen en het voorkomen van (huid)ontstekingen.

Contact

www.devoedingsapotheek.nl 0651988266 of 0206401708